Op dit moment sta ik open voor commissies 

Emmy van Emmy's Creations

Over mij

Iedereen heeft een eigen verhaal. Wil je meer over mij te weten komen? Of wil je weten waarom ik vooral egels teken? Laat me je dat vertellen.

"Egeltjes zijn met hun stille vastberadenheid, aandoenlijke stekeligheid en hun scharrelende manier van bewegen een van de meest vertederende symbolen van het buitenleven. Verlegen en een beetje raadselachtig steelt het borstelige bolletje de harten van jong en oud." - Sally Coulthard

Deze quote beschrijft precies waar ik aan denk bij egels. Maar egels zijn voor mij meer dan dit. Dankzij de verhalen van Beatrix Potter 'Kijk naar Vrouwtje Plooi (1905)' staan egels ook voor: natuur, nieuwsgierigheid, ijverig, netjes en een beetje schuchter. Al deze eigenschappen herken ik in mijzelf. Misschien is dat ook wel de reden dat ik zo graag mijn kleine egel Chia teken. Samen met haar vriendjes, vormen zij het resultaat van mijn creativiteit.

Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik in mijn stijl durfde te geloven. "Iemand die goed kan tekenen, tekent zoals Leonardo DaVinci of als al die andere meesters", dacht ik. En tjsa, dat kan ik niet... Maar ik bleef tekenen. Een moment waarop veel samen kwam, was in 2018. Toen ik begon met het maken van een eigen bullet journal. Hierin ontwierp ik mijn persoonlijke agenda. En daar, in dat proces, werd Little Hedgehog Chia geboren. Ik liet de tekeningen zien aan vrienden en collega's, want ik was stiekem toch wel trost. En wat een reacties! "Dat moet je delen!", "Wat knap zo'n eigen stijl" en "Echt heel schattig, dit vindt mijn dochter super!"

Die mooie reacties waren de aanleiding dat ik in 2019 ben begonnen om mijn simpele en typische pen-papier tekeningen te delen op Instagram onder de naam: @GalleryofEmmy. De comic-achtige en speelse stijl valt altijd op tussen alle andere posts. De tekeningen vertellen een verhaal en geven de ruimte voor jou om jouw eigen fantasieƫn daar aan toe te voegen.

Sinds 2019 ben ik erg gegroeid. Zowel in mijn creaties, mijn tekenstijl en op persoonlijk gebied. Mijn trots en vertrouwen zijn gegroeid. Daardoor heb ik 2021 de volgende stap kunnen zetten. Ik ben overgestapt naar zzp'er schap onder een andere naam, die veel nieuwe kansen met zich mee brengt:
Emmy's Creations.

En nu ben ik als jonge ondernemer klaar voor meer. Klaar voor meer creativiteit en meer projecten!

Feitjes

Emmy en Eefje van Emmy's Creations

Dit is Eefje. Ze komt vaak langs op mijn Instagram. 

Emmy met haar bullet journal - Emmy's Creations

Elke maand deel ik mijn Bullet Journal op instagram. Ik kan niet zonder! 2024 staat in het teken van Nederlandse Folklore (volksverhalen)!

Emmy die buiten aan het tekenen is - Emmy's Creations

Sinds 2019 heb ik PDS (Prikkelbare Darm Syndroom), daarom teken ik vooral digitaal met Procreate.

Muismat van Emmy's Creations

Ik werk 2 dagen als zzp'er. Daarnaast werk ik 3 dagen in de week als specialist Marketing en Reputatie.

Wil je mij steunen, zonder iets te kopen? Dat kan!